Loading Events
This event has passed.

ACCES: gratuit, in limita locurilor disponibile pe scaune. Pentru a ne putea organiza mai bine și pentru a putea asigura suficiente locuri pe scaune  te rugăm să îți anunți prezența completând formularul de aici: formularul de participareDupă care adaugă evenimentul în calendarul tău folosind unul din butoanele de mai jos. Îți mulțumim!

PROGRAM 3 noiembrie 2016

18:00 sosire & socializare

18:30 prezentare foto-video și Q&A

Întâlnirea face parte din seria de prezentări foto-video săptămânale organizate de Clubul Alpin Roman Sectia Universitara Cluj pe toată perioada anului universitar.


Yosemite Valley din SUA este probabil una dintre cele mai cunoscute zone de cățărat din lume. Aici se află printre cei mai mari și mai compacți pereți de stâncă de pe planetă.

The Nose este clar cel mai renumit traseu de perete din Yosemite, poate chiar din SUA. Este legendar pentru perseverența lui Warren Harding de a-l urca în premieră, dar mai ales pentru toate ascensiunile celebre care au urmat și care au schimbat puțin câte puțin stilul cățărării, evoluția echipamentului și performanțele alpiniștilor moderni. Dar nu această parte cu renume am urmărit aici, ci parcurgerea unui traseu din El Capitan pe care să îl pot face cât mai aproape de stilul cu care eram familiarizat de acasă, cu echipament mai puțin, o combinație între stilul artificial și cel liber (acest lucru s-a dovedit a fi cel mai greu), și într-o echipă de 3 români testată deja și despre care știam că va funcționa bine.

The Nose era evident alegerea potrivită pentru noi, cel puțin pentru acest an :).