Din nou la drum! Am inceput un circuit de escalada de doua saptamani prin care incerc sa ajung in cat mai multe destinatii de escalada, sa parcurg cat mai multe trasee, cat mai variate si sa descopar specificul fiecarei zone. Am pornit la drum impreuna cu Anca iar pe parcurs ni se vor alatura si alti prieteni.

Desi aveam programata ca prima zona de catarare masivul Wilder Kaiser din Austria, ploaia si vremea instabila ne-au facut sa schimbam planul. La recomandarile prietenilor nostri Stefan si Mirela care locuiesc langa Munchen am hotarat sa mergem sambata la escalada la Nassereith. Acest sat linistit de la poalele muntelui Zugspitze este marginit de un perete de calcar presarat cu trasee de escalada foarte prietenos amenajate. Am lasat┬ámasina intr-o parcare mare din Nassereith unde se poate gasi si sursa de apa de la o fantana frumos amenajata si o toaleta cu acces gratuit. Erau si cateva rulote aici desi se pare ca dormitul peste noapte in parcare nu este admis…

Accesul la faleza de escalada din Nassereith e usor, poteca este clara si foarte frecventata. La baza peretelui, surpriza: faleza este prevazuta cu topo printat si infoliat, cu traseele impartite pe sectoare. Am trecut pe langa multe trasee usoare de grad 4 si 5. Apoi ne-am incalzit pe cateva trasee de 5c si 6a. Asigurarile sunt foarte dese iar top-urile sunt prevazute cu carabiniera de otel pentru a simplifica dezechiparea. Stanca este faina si aderenta cu multe trasee de fata, dar cu prize clare si prietenoase la piele. Sunt si trasee surplombante unde ne-am catarat cand a venit ploaia. Celor care ajung in zona le recomand sa incerce Sugar Daddy (6c+) si Lucky Lu (7a, lung de 34 m). In rest, zona de escalada de la Nassereith are si trasee mai grele (8a) in sectoarele usor surplombante si trasee de doua sau mai multe lungimi de coarda in extremitatea dreapta a falezei, in partea care nu se vede dinspre sat.

Duminica vremea a fost exact ca in prognoza, un cer incarcat cu nori cumulus urati si ploaie in zona montana. Am mers la catarat la Boulder Welt in Munchen. Sala este una dintre cele mai mari pe care le-am vazut pana acum si este foarte fain intretinuta si aranjata.

De maine ne mutam spre sud, mai in inima Alpilor. Speram ca si vremea va fi mai placuta. Momentan ploua si ne infruptam cu strudelul traditional cu mere si frisca!